Razstava Od hiše do mesta

Image

Na Fakulteti za arhitekturo Univerze v Ljubljani bodo v četrtek, 6. junija, ob 18.00 odprli že tradicionalno razstavo seminarskih del, ki bo letos potekala pod naslovom »Od hiše do mesta«.

Razstava Od hiše do mesta, na kateri bo predstavljenih okoli 1000 študentskih del iz študijskega leta 2018/2019, bo na ogled od 6. do 21. junija. Med 10. in 14. junijem bodo od 10. do 13. ure potekali tudi vodeni ogledi za vrtce, osnovne in srednje šole.
Mladi bodoči arhitekti in urbanisti bodo z razstavo med drugim iskali odgovore na številne aktualne problematike slovenskih in tujih mest in krajev ter predstavili svojo vizijo razvoja okolja ter slovenske družbe, kot jo vidijo v prihodnosti. Kot eno izmed aktualnih tem bodo naslovili tudi problematiko praznih stavb in na konkretnih primerih zapuščenih objektov v Sloveniji in tujini prikazali različne ideje njihovega oživljanja.

Kaj vse si bomo lahko pogledali?
Med razstavljenimi delo bo tudi predstavitev prenove Gradnikove domačije v muzej poezije, predstavitev zamisli družbe prihodnosti v mestni panorami ter predlog oživitve praznih stavb. Predstavljen bo tudi projekt izgradnje Izobraževalno - kariernega središča v Gambiji, kjer so zgradili »malo šolo« z učilnicami za predšolske otroke.
To je le nekaj od okoli 1000 raznovrstnih razstavljenih del, ki so plod trdega dela študentov v študijskem letu 2018/19 in izražajo znanje, širino in ustvarjalnost mladih arhitektov.