Alkorsmart ali »manj je več«

Vsem so poznane PVC folije, ki so na trgu že več kot 45 let in s katerimi lahko ekonomično ter kvalitetno pokrijemo strehe praktično vseh oblik, podjetje Renolit pa je s svojo PVC membrano Alkorsmart naredilo še velik korak naprej.

Image
Poseben nanos, narejen po tehnologiji Solar Shield, ščiti membrano pred UV žarki, kar pomeni, da reflektira večino UV žarkov ne glede na barvo same membrane.

Alkorplan folije imajo BBA certifikat trajnosti, s katerim dokazujejo certificirano življenjsko dobo 35 oz. 40 let, kar jih uvršča med najkvalitetnejše folije. Razvoj tehnologije in potrebe trga so vodile proizvajalca Renolit do razvoja membrane Alkorsmart s posebnim zadnjim slojem nanesenega PVC-ja, kar ji daje sledeče lastnosti:
Boljša UV odpornost: poseben nanos, narejen po tehnologiji Solar Shield, ščiti membrano pred UV žarki, kar pomeni, da reflektira večino UV žarkov ne glede na barvo membrane.
Ultra tanka, ultra trajna: na voljo je debelinah 1,2 mm in 1,5 mm, ki nudita daljšo življenjsko dobo kot debelejše membrane brez tehnologije Solar Shield.
Hladna barvna streha (Cool Colour Roof): hladna barvna streha ima dodane specialne pigmente, ki povečajo odbojnost infrardečega spektra in UV žarkov brez vpliva na izgled barve.
Na voljo v različnih barvah: trenutno je na voljo v dveh standardnih barvah, tehnologija pa omogoča vse barve RAL lestvice.
Varčevanje z energijo: Renolit Alkorsmart v veliki meri zmanjša potrebno energijo za hlajenje prostorov.
Trajnostna in primerna za zeleno gradnjo: pridobljene ima vodilne okoljske certifikate (BREEAM, LEED, VERDE)
Uporabnost: membrana je namenjena izpostavljenim streham, tako ravnim kot poševnim.
Alkorsmart membrana pri tem ohranja vse prednosti PVC Alkorplan membran.

Več v reviji Gradbenik

Sorodne vsebine