Konferenca WOODRISE 2022: renovacija, rehabilitacija in obnova z uporabo tehnologij lesene gradnje

Konferenca Woodrise
Konferenca WOODRISE 2022

Mednarodna konferenca s področja sodobnega trajnostnega gradbeništva - Woodrise 2022 bo septembra v Portorožu. 

Raziskovalni inštitut InnoRenew CoE in Univerza na Primorskem bosta med 6. in 9. septembrom 2022 organizirala eno najpomembnejših svetovnih konferenc s področja sodobnega trajnostnega gradbeništva – Woodrise 2022, ki bo potekala pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.
Konferenca Woodrise 2022 bo na slovensko obalo pripeljala vrhunske mednarodne strokovnjake s področja večnadstropne lesene gradnje, ki bodo predstavili aktualne arhitekturne in inženirske dosežke v tej panogi. Na konferenci bo poudarek na vseh pomembnih točkah, za katere se zavzemata Evropski zeleni dogovor in Novi evropski Bauhaus, osrednja tema pa bo renovacija, rehabilitacija in obnova obstoječih stavb z uporabo tehnologij lesene gradnje, ki bo močno krojila prihodnost evropskega gradbeništva.
Glavni del konference bo potekal med 6. in 7. septembrom 2022 v Portorožu (kongresni center hotela Bernardin), kjer bodo predstavljeni najboljši primeri trajnostne gradnje s celega sveta. Med osrednjimi govorci, ki bodo nagovorili udeležence, bo tudi Shigeru Ban, svetovno priznan arhitekt iz Japonske.
Mednarodni strokovnjaki, ki bodo nastopili na konferenci, bodo predstavili svoje poglede in neposredne izkušnje s prenovo, sanacijo in obnovo urbanih zgradb z uporabo inovativnih tehnologij v leseni gradnji.
 Naslednja dneva (8. in 9. september 2022) bosta namenjena strokovnim ekskurzijam in poslovnim obiskom glavnih akterjev s področja gradbene in lesnopredelovalne panoge v Sloveniji in bližnji okolici

Več informacij o konferenci Woodrise 2022 ter prijave za udeležbo so možne na spletni povezavi: https://woodrise2022.eu/