Sejma SaMoTer in Asphaltica prestavljena na maj

Zaradi izbruha koronavirusa sars-cov-2 oziroma bolezni Covid-19 na severu Italije so sejma SaMoTer in Asphaltica, ki bi morala potekati od 21. do 25. marca, prestavili na mesec maj. Sejma bodo tako organizirali od 16. do 20. maja 2020, prav tako na sejmišču v Veroni.

Za prestavitev sejmov (poleg sejmov SaMoTer in Asphaltica poteka še LetExpo, trajnostni logistični sejem), se je odločil odbor direktorjev družbe Veronafiere SpA na srečanju 26. februarja v skladu z odlokom italijanskega ministrstva za zdravje in dežele Veneto.
SaMoTer je trienalni mednarodni sejem gradbene mehanizacije in opreme, največji takšen v Italiji. SaMoTer je partnerski dogodek v seriji evropskih sejmov in poteka pod pokroviteljstvom CECE (the Committee for European Construction Equipment) - evropske federacije, ki združuje proizvajalce gradbene mehanizacije.
SaMoTer je z več kot petdesetletno zgodovino in pred 31. sejemsko prireditvijo v letu 2020 zelo pomemben dogodek za vse akterje in strokovnjake iz celotne verige gradbenega sektorja, ki ga nikakor ne gre zamuditi. Leta 2017 je sejem privabil 455 razstavljavcev iz 25 držav in več kot 53.000 poslovnih obiskovalcev iz 77 držav.
V sklopu sejma SaMoTer že vrsto let podeljujejo tudi nagrade sejma za inovacije na področju gradbene mehanizacije in opreme (SaMoTer Innovation Award). Nagrade podeljujejo nekaj mesecev pred organizacijo sejma, tokrat so jih podelili 23. januarja 2020, prejelo pa jih je 13 podjetij.
Na 30. sejmu SaMoTer leta 2017 se je predstavilo več kot 450 podjetjih, od tega četrtina iz tujine. Med razstavljavci so bila tudi slovenska podjetja Veriga Lesce, Savatech, Acroni in Elektrode Jesenice, članici skupine SIJ – Slovenska industrija jekla.

Za več informacij kontaktirajte predstavništvo Veronafiere za področje Alpe-Jadran:

info@mz-consulting.orgwww.mz-consulting.org