20 let revije Gradbenik

Pred dvajsetim leti smo imeli eno milejših zim, saj so bile februarske temperature, podobno kot letos, prav pomladne. Pomlad na področju strokovnega založništva se je rojevala tudi v pisarnah za Bežigradom v Ljubljani, ko smo snovali nov medij - strokovno-poljudni mesečnik s preprostim imenom Gradbenik.

20 let revije Gradbenik

Revija Gradbenik stopa v svoje tretje desetletje. Če njegov razvoj primerjamo z razvojem človeka, bi lahko rekli, da je bilo prvih deset najbolj plodnih - to so bila leta učenja, izjemnega napredka in neizmerne radovednosti po novem. To desetletje je tudi sovpadalo z največjo ekspanzijo gradbeništva v Sloveniji.

V drugem desetletju je prišel čas streznitve. Tako za gradbeništvo na splošno kot tudi za našo revijo oziroma če se vrnemo k primerjavi, čas, ko mlad človek doživi puberteto, prve ljubezni in pa tudi prve neuspehe. A to je bil tudi čas, ko smo se utrjevali in postavljali temelje za nadaljnjo gradnjo.

Letos v podjetju Tehnis d.o.o. praznujemo 20 let založniške dejavnosti. Uspeli smo prebroditi krizna leta, ustvarjati nove projekte in zadržati najvišjo boniteto odličnosti v poslovanju. In - ker smo že izkušeni, vendar še vedno mladi - smo na začetku našega tretjega desetletja polni novih zamisli in načrtov.

Pravijo, da je tretje desetletje v življenju najplodnejše, ko imamo največ idej in energije. Prepričan sem, da bo desetletje, ki prihaja, tudi najboljše za revijo Gradbenik, pa tudi za njene nove projekte, ki jih pripravljamo.

Več v reviji Gradbenik