HAPPEN 2020: celovita prenova stanovanjskih stavb

HAPPEN 2020 – »MedZEB« pristop in platforma za celovito prenovo stanovanjskih stavb na območju sredozemskih držav

GI ZRMK_december
Velik pomen v projektu HAPPEN ima usposabljanje deležnikov.

Mednarodni projekt H2020 HAPPEN je namenjen razvoju in širjenju pristopa h globoki oz. celoviti prenovi stanovanjskih stavb, posebej prilagojenih za države na območju Sredozemlja. V projektu sodeluje 13 partnerjev iz sedmih držav: iz Italije sodelujejo trije partnerji (sem sodi tudi koordinator projekta), enako število velja za Španijo, po dva partnerja prihajata iz Francije in Grčije, po en pa iz Cipra, Hrvaške in Slovenije (Gradbeni inštitut ZRMK).
Tekom projekta se izvajajo trije osrednji projekti celovite prenove, ki jih izvajajo trije veliki stanovanjski skladi v Španiji, Italiji in Franciji ter manjši pilotni projekti v preostalih državah. V Sloveniji je pilotni projekt prispeval Stanovanjski Sklad Republike Slovenije (SSRS) z večstanovanjsko stavbo iz sredine šestdesetih let.
V sklopu projekta je bila izvedena serija usposabljanj ozirom t.i. živih laboratorijev (»living labs«), kjer so bili udeleženci na interaktiven način seznanjeni s tematikami celovite prenove s tehničnega kot tudi finančnega in zakonskega vidika.
Ključna rezultata projekta sta »MedZEB« pristop in HAPPEN platforma. »MedZEB« pristop naslavlja širok spekter tehničnih in stroškovnih paketov optimalnih rešitev za celovito prenovo stavb na območju sredozemskih držav. HAPPEN platforma pa na drugi strani združuje rezultate projekta v integrirano informacijsko komunikacijski platformi s ciljem pospeševanja ustreznega povezovanja med povpraševanjem in ponudbo na trgu prenove stavb. Poleg tega so na platformi dosegljiva e-usposabljanja glede celovitih prenov in pa nabor prilagojenih pristopov in tehničnih rešitev.

V kolikor želite prejemati HAPPEN novičnik, ste vabljeni, da se naročite na seznam prejemnikov preko e-pošte: http://eepurl.com/g46tKH .
Obiščete lahko tudi spletno stran projekta www.medzeb-happen.eu ali jim sledite na socialnih omrežjih:
- Twitter: https://twitter.com/HAPPEN_PROJECT
- LinkedIn: https://www.linkedin.com/company/happen-eu-project/
- Facebook: https://www.facebook.com/HAPPEN.Project/