Alkorsmart ali »manj je več«

Vsem so poznane PVC folije, ki so na trgu že več kot 45 let in s katerimi lahko ekonomično ter kvalitetno pokrijemo strehe praktično vseh oblik, podjetje Renolit pa je s svojo PVC membrano Alkorsmart naredilo še velik korak naprej.

Alkorsmart ali »manj je več«

Alkorplan folije imajo BBA certifikat trajnosti, s katerim dokazujejo certificirano življenjsko dobo 35 oz. 40 let, kar jih uvršča med najkvalitetnejše folije. Razvoj tehnologije in potrebe trga so vodile proizvajalca Renolit do razvoja membrane Alkorsmart s posebnim zadnjim slojem nanesenega PVC-ja, kar ji daje sledeče lastnosti:
Boljša UV odpornost: poseben nanos, narejen po tehnologiji Solar Shield, ščiti membrano pred UV žarki, kar pomeni, da reflektira večino UV žarkov ne glede na barvo membrane.
Ultra tanka, ultra trajna: na voljo je debelinah 1,2 mm in 1,5 mm, ki nudita daljšo življenjsko dobo kot debelejše membrane brez tehnologije Solar Shield.
Hladna barvna streha (Cool Colour Roof): hladna barvna streha ima dodane specialne pigmente, ki povečajo odbojnost infrardečega spektra in UV žarkov brez vpliva na izgled barve.
Na voljo v različnih barvah: trenutno je na voljo v dveh standardnih barvah, tehnologija pa omogoča vse barve RAL lestvice.
Varčevanje z energijo: Renolit Alkorsmart v veliki meri zmanjša potrebno energijo za hlajenje prostorov.
Trajnostna in primerna za zeleno gradnjo: pridobljene ima vodilne okoljske certifikate (BREEAM, LEED, VERDE)
Uporabnost: membrana je namenjena izpostavljenim streham, tako ravnim kot poševnim.
Alkorsmart membrana pri tem ohranja vse prednosti PVC Alkorplan membran.

Več v reviji Gradbenik