Dekorativne tehnike na fasadnih površinah

Zaključni sloji fasadnih sistemov imajo dve ključni vlogi: nuditi morajo kakovostno funkcionalno zaščito površine, hkrati pa je izjemno pomemben njihov vpliv na izgled objekta.

Dekorativne tehnike na fasadnih površinah

Tudi na kontaktnih fasadnih sistemih s tankoslojnim ometom vse pogosteje opazimo najrazličnejše oblike dekorativnih obdelav zaključnega sloja. Pri zaključnem sloju že dolgo ne izbiramo le med barvnimi odtenki, granulacijami polnil ter načinom površinske obdelave, temveč se s sodobnimi materiali in zahtevami trga pojavljajo razne nove tehnike, ki so pogosto imitacije naravnih materialov.
JUB je letos na trgu ponudil disperzijsko dekorativno fasadno maso Jubizol Decor finish, ki jo je možno niansirati in je dostopna v dveh granulacijah, 0,2 in 1,0 mm. Omogoča izvedbo številnih dekorativnih tehnik na zunanjih površinah in poleg izredne obstojnosti in odlične zaščite pred vremenskimi vplivi nudi tudi neverjetne sodobne kreativne rešitve.
Jubizol Decor tehnike so: Beton look (imitacija betona), Travertin (imitacija travertina), Wood (imitacija lesa), Panel stone (imitacija kamnitih panelov), Brick (imitacija opeke), Stone wall (imitacija prečnega skrilavca - kamniti zid), Natural stone (imitacija ploskovnega skrilavca - naravni kamen), Bleščice (steklena zrna z odsevnim učinkom). Izvedba dekorativnih tehnik je možna na različnih zunanjih površinah, najprimernejše pa so fasadna površina, obdelava podzidka, obdelava vertikalnih betonskih površin.

Več v reviji Gradbenik