Parketni laki in olja

Pri urejanju stanovanja, obnovi, nadgradnji doma ali gradnji novega prostora se daje veliko pozornosti izboru talnih oblog, saj je prav ta pogosto osnova zasnove preostalega bivalnega ali delovnega prostora. Bolj naravna in ekološka izbira je vsekakor parket.

Parketni laki in olja

Prostor, v katerega bo nameščen parket, mora ustrezati vsem parametrom za vgradnjo parketa. Parket se običajno položi na cementno glazuro (estrih), ki mora biti suha, ravna in čista za talne obloge. Obstaja pa rešitev, kako parket položiti na mokri estrih, tj. blokirati vlago v estrihu s posebnimi premazi, ki na površini estriha ustvarijo sloj folije, ki preprečuje, da bi vlaga iz podlage vstopila na parket.

Helios ima v svoji ponudbi dva osnovna premaza, ki onemogočata vlagi vstop do parketa: Chromoden PR 25 (lahko blokira vlago do 2,5 %) in Chromoden PR 35 (lahko blokira vlago do 4 %).

Sezona obnavljanja in lakiranja parketa običajno traja med marcem in septembrom, vendar se parket vse pogosteje obnavlja tudi v zimskih mesecih. V tem obdobju priporočamo lakiranje z laki na vodni osnovi (Chromoden Aqua).

Skupina Helios ima v svoji ponudbi celotno paleto izdelkov in sistemov za polaganje in zaščito parketa ter lesenih tal, ki jih lahko razdelimo na več sistemov glede na kvaliteto, ki jo želimo; premium, standardni, ekonomični sistem ter pa sisteme za športne dvorane.

V primerih, ko želimo poudariti naravno strukturo lesa, imamo na voljo Chromoden 2K oil za parket ter Biohel olje za parket.

Več informacij na https://www.helios-profi.com/si/resitve/talne-povrsine