Diskretni šarm modernega klasika

Strešnik Bobrovec Tondach - edinstven strešnik z nezamenljivim karakterjem -prepriča s svojo preprosto in nenadomestljivo lepoto. Njegova tradicionalna oblika spominja na strešnik, ki smo ga kot otroci najpogosteje risali na streho svojih hišk.

Diskretni šarm modernega klasika

Bobrovec dobiva tudi nove moderne ravne oblike ter se prilagaja trendom barv v sivih in črnih odtenkih. Zato Bobrovec Tondach ne gre iz mode, ampak soustvarja arhitekturo moderne inovativne gradnje na temelju kakovosti. Bobrovec ni samo strešnik. Postaja element fasade in notranjega interierja.
(Več na: https://wienerberger.si/opeka-in-resitve/stresnik-bobrovec/diskreni-sarm-modernega-klasika)

Zgodovinska dejstva
Dokazana uporaba opeke seže že v dobo Etruščanov, 800 let pred našim štetjem. Začetni tip oblike strešnika je bil v obliki ravnih plošč. V 12. stoletju pa je nastala do danes nespremenjena oblika strešnika Bobrovec. Značilna proizvodnja strešnika Bobrovec na našem ozemlju se je začela razvijati v času Avstro-Ogrske monarhije, saj so v tem času mnogi zgodovinski in sakralni objekti pokriti prav s tem strešnikom. Proizvodnja strešnika Bobrovec se je spreminjala skozi stoletja, v 19. stoletju pa so se razvile prve naravne tehnike barvanja strešnikov. Bobrovec ima danes številne oblike in barvne možnosti, prilagojene za obnove zgodovinskih stavb kulturne dediščine in hkrati sodobne moderne arhitekture.

Različne oblike
Bobrovec, izdelan iz čiste gline, je mnogo več, kot samo klasičen strešnik. S svojimi različnimi oblikami zapolnjuje prostor v sodobni in avantgardni arhitekturi, hkrati pa v svoji klasični obliki poudarja skrivnostni šarm in eleganco tradicionalnih mestnih središč. Tako stanovanjske soseske postajajo prijetne oaze za bivanje in druženje ter iščejo sinergijo zgradb in okolice.

Ponudba različnih oblik Bobrovca je zares pestra, vsem pa sta skupni kakovost in individualnost:
• Bobrovec,
• Bobrovec ravno rezan,
• Bobrovec ravno rezan zaobljen,
• Zarezni Bobrovec,
• Zarezni Bobrovec ravno rezan.
(Več na: https://wienerberger.si/stresniki-stresna-kritina/tondach-stresni-sistemi?wb_condition=Cluster:1366437040028)

Obstojna barva in individualni izgled
Površinska obdelava zgornje površine strešnika zagotavlja obstojnost barv in trajno kakovost strehe, ki zadovolji tudi najzahtevnejše graditelje in naročnike. Ne glede na to, ali gre za strešnik v barvi barvnih skupin Natur, Natur Color ali Color Plus, za strešnik Bobrovec ne velja rek, da je lepota minljiva. Nasprotno, njegova lepota traja, kar se potrjuje vedno znova iz stoletja v stoletje. To potrjuje tudi 33-letna garancija. Ob pravilni sistemski vgradnji in pravilnem vzdrževanju je njegova življenjska doba lahko tudi več kot 100 let. Le streha, zgrajena kot sistem, nudi varno in toplo zavetje ter ščiti stavbo pred zelo zahtevnimi vremenskimi vplivi vse štiri letne čase.
(Več na: https://wienerberger.si/stresnik-bobrovec/vse-barve-bobrovca)
Več o Bobrovcu https://wienerberger.si/stresnik-bobrovec-brezcasni-klasik-za-vse-tipe-gradnje

Inovativne rešitve Wienerberger investitorjem omogočajo:
• da lahko hitro v nekaj korakih naročijo brezplačni izračun materiala https://wienerberger.si/servisi/narocite-brezplacni-izracun-materiala
• da si z uporabo on-line orodja sami izračunajo porabo materiala
https://wienerberger.si/tehnicna-podpora/online-orodja
• da si lahko prenesejo kataloge in brošure za podrobnejši pregled
https://wienerberger.si/servisi/katalogi-in-brosure
• da se prijavijo na e-novice o novostih in aktivnostih podjetja
https://wienerberger.si/tehnicna-podpora/prijava-na-e-novice

Wienerberger nenehno razvija nove, inovativne sistemske rešitve, ki so še bolj po meri investitorjev med procesom gradnje. Tehnična podpora vključuje strokovno svetovanje, brezplačen izračun materiala in obisk na gradbišču po predhodnem dogovoru. Streha bo sobivala z vami. V prostoru in času. Zato želijo biti sogovornik in soustvarjalec vaše gradnje, ki je življenjski projekt.

Wienerberger – vaš partner kakovostne gradnje