Obnovite svojo fasado

Izolacijske rešitve iz kamene volne za fasado - dolgotrajna zaščita stavbe pred požarom, hrupom, vročino in mrazom

Rockwool_fasada
Za energetsko učinkovite, trajnostne nove stavbe in obnove je idealna izbira negorljiva izolacija iz kamene volne ROCKWOOL.

Ključna porabnika energije sta ogrevanje in hlajenje, vendar gre večina te energije zaradi neprimerne izolacije v nič. Izolacija ROCKWOOL iz kamene volne omogoča prijetno notranje ozračje, medtem ko zadržuje mraz zunaj, v času visokih temperatur pa pomaga pri ohranjanju prijetne temperature notranjih prostorov. Energetsko obnovljen dom bo porabil manj energije za ogrevanje in hlajenje, kar pomeni tudi finančni prihranek.
ROCKWOOL ponuja vrsto rešitev za toplotno, zvočno in ognjevarno izolacijo fasad. Kontaktna fasada je kompakten večplastni izolacijski sistem, pri katerem kamena volna poleg toplotne izolacije izboljša tudi celotno mehansko odpornost sistema. Toplotna izolacija zunanjih sten na zunanji strani je najučinkovitejši način za zaščito stavbe pred toplotnimi izgubami. Bistvena prednost tega sistema je izolacija objekta kot celote, s čimer se izognemo pojavu toplotnih mostov, temperaturnim obremenitvam, poškodbam nosilne konstrukcije zaradi atmosferskih vplivov in kondenzaciji vodne pare v nosilni konstrukciji stene.

Izolacija ROCKWOOL ne gori in ne pospešuje širjenja ognja, strupenih plinov in gorečih delcev. Je paroprepustna, pomaga preprečevati vlago in nastanek plesni ter zagotavlja zdravo ozračje v vašem domu. Plošče Frontrock z dvoslojno strukturo zagotavljajo elastičnost in boljše mehanske lastnosti fasade, zaradi vlaknaste strukture pa tudi »vpijajo« hrup.

Več v reviji Gradbenik november 2020

Fotogalerija