PPG in TOPDOM prebarvala OŠ Šmihel

Pobuda »New Paint for a New Start« (Nove barve za nov začetek) družbe PPG za pisano preobrazbo Osnovne šole Šmihel

TopDom - OŠ Šmihel
Barvita prenova prostorov Osnovne šole Šmihel v Novem mestu

Družba PPG, globalni dobavitelj barv, premazov in posebnih materialov s sedežem v Pittsburghu (ZDA) je v sodelovanju s trgovino z gradbenim materialom TOPDOM izvedla barvito preobrazbo Osnovne šole Šmihel v Novem mestu. Projekt je združil več kot 50 prostovoljcev: predstavnikov družbe PPG in podjetja TOPDOM, učiteljev, staršev prostovoljcev in profesionalne slikopleskarje, ki so v okviru prenove prepleskali 18 učilnic, hodnikov in zunanjih lesenih predmetov - skupaj skoraj 5.000 m².
Družba PPG je donirala več kot 58.000 evrov za podporo temu projektu, vključno s 1.500 litri barv SIGMA COATINGS® in GORI®, kar je ustvarilo barvit in lep prostor za učence in učitelje. Poleg pleskanja prostorov je PPG Osnovni šoli Šmihel priskrbel sredstva za športno opremo, kot so odbojkarsko igrišče, mize za namizni tenis, košarkarski koši in drugo.
V projektu New Paint for a New Start zaposleni družbe PPG po vsem svetu v mesecu juliju prostovoljno namenjajo svoj čas barvnim preobrazbam več kot 25 šol in podpori lokalnim učencem. Z barvami in premazi ter strokovnim znanjem o barvah je cilj vsakega projekta družbe PPG ustvariti privlačne prostore za učence, kjer se lahko učijo in razvijajo.

Sigma barve za lepše učilnice

Pri večini barvnih preobrazb širom sveta se uporablja ena sama globalna barvna paleta, ki so jo strokovnjaki za barve v družbi PPG posebej izbrali za izboljšanje počutja otrok v učilnicah. Paleta poleg lokalnih odtenkov vključuje tudi barvo Olive Sprig, barvo leta 2022 družbe PPG.
»Nedavna študija, ki jo je financiral PPG, je pokazala, da učenci verjamejo, da jih nove barve osrečujejo in jim pomagajo pri učenju, učitelji pa so opazili, da so učenci mirnejši, bolj osredotočeni in bolj angažirani. Zato smo se obrnili na Osnovno šolo Šmihel, ki je potrebovala barvno preobrazbo, in navdušeno so se pridružili projektu,« je povedal Dejan Stepanovski, vodja enote pri PPG Optima Solutions, Automotive OEM Coatings Novo mesto.
»V podjetju TOPDOM kot uradnem distributerju za programa SIGMA Coatings in barve GORI družbe PPG v Sloveniji in hkrati največjem ponudniku gradbenega materiala, fasadnih sistemov, barv in keramike, smo zelo veseli, da smo podprli PPG pri tem pomembnem projektu,« je povedala Valerija Kuhar, vodja tržnega komuniciranja pri podjetju TOPDOM.
Pobuda »New Paint for a New Start« je del programa Colorful Communities družbe PPG za podporo skupnostim, ki je namenjen zaščiti in polepšanju sosesk, v katerih deluje družba PPG.