Varnostne in protihrupne ograje

DELTABLOC® - na svetovni trg z novo serijo jeklenih varnostnih ograj STEELBLOC® in protihrupnih ograj PHONOBLOC®

DeltaBloc ograje
STEELBLOC® jeklene varnostne ograje - nivo zadrževanja H2 tudi le z enim odbojnikom

DELTABLOC® kljub vodilni vlogi v svetovnem merilu na področju razvoja varnostnih in protihrupnih ograj še naprej vztrajno razvija nove sisteme in prijetno preseneča s številnimi novostmi in idejami. Po nekaj letih razvoja in številnimi uspešno opravljenimi preskusnimi trčenji (»crash testi«) na jeklenih varnostnih ograjah tako aktivno vstopajo - poleg že znanih betonskih varnostnih ograj DELTABLOC® in protihrupnih ograj PHONOBLOC® - na svetovni trg še z jeklenimi varnostnimi ograjami blagovne znamke STEELBLOC®.
Vsestranskost jeklenih varnostnih ograj, ki jih loči in jim s tem daje veliko prednost pred običajnimi jeklenimi varnostnimi ograjami, je dosežena predvsem z več certificiranimi tipi odbojnika (tip A, tip B in tip odbojnika W to je t.i. slovenski tip odbojnika), enotna dolžina stebra, ista globina zabijanja, poenotena uporaba veznega materiala, enostavna izvedba, montaža, prednost pri vzdrževanju z uporabo le nekaj poenotenih sestavnih delov, zelo majhne delovne širine (za nivo zadrževanja H1 znaša delovna širina le W1 in za nivo zadrževanja H2 znaša delovna širina le W3), ista višina, isti izgled, ista linija sistemov jeklenih varnostnih ograj za različne nivoje zadrževanja, za nivoje zadrževanja H1 in H2 je višina ograje 75 cm.
STEELBLOC® jeklene varnostne ograje so številne preskuse trčenj (»crash teste«) uspešno opravile le z enim odbojnikom, kar se seveda ugodno odraža v ceni predvsem sistema za nivo zadrževanja H2. Ograje se lahko enostavno povežejo tako s certificiranimi povezavami z obstoječimi sistemi jeklenih varnostnih ograj kot tudi z DELTABLOC® betonskimi varnostnimi ograjami.

PHONOBLOC® sistemi protihrupnih ograj za ceste in železnice 
 
»Hrup imamo pod kontrolo« (Getting noise under control) je slogan za protihrupne ograje. PHONOBLOC®. Ekipa več strokovnjakov sproti razvija poleg protihrupnih panelov iz betona/lesobetona/lesocementa še novo ALU serijo, ki zajema protihrupne panele iz aluminija in transparente panele. Najnovejši razvoj so paneli Whisper® iz obdelanega polietilena - PE. Protihrupni sistemi izpolnjujejo vse zahteve za protihrupne ovire za cestni promet po standardu SIST EN 14388, prav tako ustrezajo vsem zahtevam za protihrupne ovire za železnice. Velik poudarek dajejo še trajnosti zato so sistemi certificirani tudi po normi SIST EN 14389-1/2 in dokazano zagotavljajo funkcionalnost za dobo 50 let.
 

PHONOBLOC® paneli iz betona/lesobetona za železnice (PHO Hoče – Rače) - foto arhiv DELTABLOC®