Vidna vlakna za moč in fleksibilnost

Vlakna v novi seriji Ceresit fleksibilnih lepil ustvarijo armirano območje, ki stabilizira površino pod keramiko,izboljšajo dolgoročno vzdržljivost lepilnega sloja in izboljšajo elastičnost lepil za keramiko.

Vidna vlakna za moč in fleksibilnost

Nova serija Ceresit fleksibilnega lepila za ploščice sedaj vsebuje vlakna. V lepilih so vlakna vidna.

Vlakna, ki vsebujejo lepila za keramiko Ceresit Flex (CM 12, CM 12+, CM 12+ white, CM 14, CM 16, CM 17 in CM 22) so dolga 6 mm, s premerom 6-13 μm. Evropska komisija to vrsto vlaken ni razvrstila kot rakotvorna. Izpolnjuje merila iz opomb Q in R (št. 1.1.3, Priloga VI k Uredbi CLP (ES) št. 1272/2008) s strani Evropske komisije. Uporaba takšnih vlaken v Ceresit fleksibilnih lepilih za keramiko ne vpliva na razvrstitev in označevanje izdelka in ne spremeni trenutne preventivne in kontrolne ukrepe priporočene za njihovo ravnanje in uporabo. To jasno potrjuje, da vlakna uporabljena v Ceresit Flexible lepilih za keramiko, ne predstavljajo tveganja za zdravje delavca, kadar se upoštevajo običajni varnostni ukrepi za ravnanje in uporabo lepil za ploščice.

Ceresit vlakna ustvarijo armirano območje, ki stabilizira površino pod keramiko, izboljšajo dolgoročno vzdržljivost lepilnega sloja in izboljšajo elastičnost lepil za keramiko.

 

Več v reviji Gradbenik