Vzorčna hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION

Mariborsko podjetje Lumar IG je v Dragomlju (občina Domžale) predstavilo vzorčno hišo Lumar Primus-R 150 iEDITION, ki je grajena po konceptu LUMAR ZERO EMISSION LIVING®.

Vzorčna hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION

Nova vzorčna hiša Lumar Primus-R 150 iEDITION pomeni »še en večji korak v razvoju trajnostnih stavb in k uresničitvi naše filozofije ustvarjati stavbe z minimalnim vplivom na okolje, nizkimi stroški obratovanja in vzdrževanja ter najvišjo stopnjo bivalnega ugodja. Te rešitve predstavljamo kot standarde za vse naše bodoče hiše,« je v nagovoru na slovesnem odprtju hiše odpovedal direktor Lumarja Marko Lukić.
Lumar Primus-R 150 iEDITION je skupek več kot desetletja razvojnih korakov, idej, konceptov in trdega dela v podjetju, ki uspešno deluje že 26 let in na domačem ter tujem trgu slovi predvsem po razvoju in proizvodnji vrhunskih energetsko varčnih skoraj nič-energijskih objektov.
Podjetje Lumar je v sklopu odprtja hiše prejelo prestižen certifikat Active House, ki ga podeljuje neprofitna organizacija Active House Alliance iz Bruslja. Direktorju Lumarja Marku Lukiću ga je slovesno izročila Lone Feifer, generalna sekretarka v Active House Alliance.
Slovesnosti so se poleg poslovnih partnerjev, zaposlenih in medijev udeležili tudi Zdravko Počivalšek, minister za gospodarski razvoj in tehnologijo, in Lumarjevi »ambasadorji« Jakov Fak, Mitja Petkovšek in Marko Potrč.
Družinsko podjetje Lumar, ustanovljeno leta 1993, je četrt stoletja delovanja postavilo več kot  2.300 različnih montažnih objektov v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Nemčiji, Švici in Franciji.